ZIELONE KOKTAJLE
27 lipca 2017
Nie tylko zajęciami plastycznymi żyjemy… Staram się urozmaicać swoje zajęcia i dlatego od czasu do czasu robię z chłopcami zajęcia kulinarne, które tak bardzo lubią. Przedstawiłam moim podopieczny jak można w sposób prosty i nie drogi zdrowo odżywiać się i przygotować coś ciekawego. Zielone koktajle są niezwykle odżywcze, lekkostrawne i zawierają duże ilości błonnika. Od razu pojawiły się negatywne komentarze na widok szpinaku oraz selera naciowego ( którego w ogóle nie znali), ale kiedy połączyliśmy to z owocami to zmienili zdanie i bardzo im smakowały. Przy każdych zajęciach kulinarnych pamiętajmy o zasad BHP.
Produkty i sprzęt do koktajlu.
Przepis:
– szpinak
– seler naciowy
– jabłko
– banan
– woda
– kostki lodu
lub:
– szpinak
– seler naciowy
– pomarańcza
– woda
– kostki lodu
– szpinak
– seler naciowy
– jabłko
– banan
– woda
– kostki lodu
lub:
– szpinak
– seler naciowy
– pomarańcza
– woda
– kostki lodu
Przekręcamy pokrętło w prawo i koktajl gotowy.
Poprzedni
ŁAPACZ SNÓW
Nowsze