SZARLOTKA

Szarlotka w szklance.
Dziś przygotowaliśmy pyszny deser, który można szybko przygotować. Wychowankowie rozwijają umiejętności samodzielnego organizowania warunków bytowych takich jak gotowanie, gospodarowanie zasobami finansowymi, planowanie i realizowanie zadań związanych z potrzebami życia codziennego.
2 porcje, czas 30 min.
Składniki:
herbatniki 50g,
masło 2 łyżki,
jabłka 2 szt,
cukier 3 łyżki,
cynamon 1 łyżka,
śmietana 30% 200 g,
cukier puder 1 łyżka,
czekolada mleczna 1 kostka.

 Herbatniki pokruszyć i ułożyć na dnie szklanki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle podsmażyć jabłka. Dodać cukier i cynamon i smażyć do momentu aż jabłka będą miękkie. Ostudzone jabłka ułożyć na herbatnikach. Śmietanę ubić mikserem, dodać cukier puder, wymieszać i ułożyć na wierzchu deseru. Posypać startą na tarce czekoladą.


Przepis zaczerpnięty z portalu przesljprzepis.pl

Sposób przygotowania deseru.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *